Familiebank

Voor starters op de huizenmarkt is het de laatste jaren niet eenvoudiger geworden. Banken kijken nog scherper naar het inkomen en onderpand, ook onze regering heeft de hypotheekrente-aftrek inmiddels flink beperkt.  Het is dus voor uw kind lastiger om een huis te kopen of eventueel een verbouwing te financieren. U kunt uw kind helpen en hier ook nog een voordeel mee behalen.

Familiebank
Als u geld op uw spaarrekening zet, zal de bank dit tegen een hogere rente uitlenen. Het verschil is winst voor de bank. Als u uw eigen familiebank zou oprichten, kunt u dit verschil samen met uw kind verdelen en er allebei op verdienen. Conclusie: richt een familiebank op. Als u zelf geld moet lenen, heeft de structuur geen zin. U moet dus duurzaam spaargeld over hebben.

Hoe werkt de familiebank?
U leent geld aan uw kind en maakt hiervan een leningsovereenkomst op. De familiebank is hiermee een feit. U krijgt een hogere rente dan bij de bank en als uw kind het geld gebruikt voor de aankoop, het onderhoud of de verbouwing van zijn of haar eigen woning, is de rente aftrekbaar in box 1. De rente die u ontvangt is vrijwel belastingvrij.

Heeft u interesse in een persoonlijk gesprek over de Familiebank-constructie?.  Neem dan gerust contact met ons op.